Arbeidsovereenkomsten

contract-1024x350

Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten

Waar moet u allemaal aan denken bij het opstellen en afsluiten van een arbeidsovereenkomst van bepaalde of onbepaalde tijd?

Arbeidsvoorwaardengesprek-uitgestoken-hand-2024x350

Wij hebben een aantal modelarbeidsovereenkomsten van bepaalde en onbepaalde tijd voor u opgesteld.
Direct naar Modelarbeidsovereenkomsten

 

Personeelsreglement

Het is aan te bevelen om in de individuele arbeidsovereenkomst te verwijzen naar het aanwezige personeelsreglement. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een personeelsreglement, of wilt u uw bestaande personeelsreglement aanpassen?
Bekijk het Basismodel personeelsreglement

 

Concurrentiebeding

In een tijdelijke arbeidsovereenkomst mag u alleen een concurrentiebeding opnemen met een goede schriftelijke onderbouwing vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen. Let op: bij verlenging van een tijdelijke arbeidsovereenkomst, of de overgang naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, moet u het concurrentiebeding opnieuw schriftelijk overeenkomen dan wel uitdrukkelijk vermelden dat het voorgaande beding van toepassing blijft.

Proeftijd

Ook over de lengte van de proeftijd zijn afspraken gemaakt in de cao SAVG.

Arbeidsovereenkomst Proeftijd
< 6 maanden geen
> 6 maanden tot 1 jaar maximaal 1 maand
1 jaar of langer (of onbepaalde tijd) maximaal 2 maanden

 

Ledenadvies_800x450

De voordelen van een personeelsreglement

Stel een personeelsreglement of personeelshandboek op met alle interne regels van de organisatie waarnaar u kunt verwijzen in uw arbeidsovereenkomsten. Hierin legt u bijvoorbeeld regelingen over arbeidstijd en vrije tijd vast, maar ook gedragsregels, afspraken over het gebruik van bedrijfsauto’s, het arbobeleid, etc. Inspiratie nodig? Gebruik als voorbeeld het OnderhoudNL Basismodel personeelsreglement.

Naar Basismodel personeelsreglement

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt