Aanzegplicht tijdelijk contract

ontbrekend-puzzelstuk-1024x350

Aanzegplicht tijdelijk contract

Aanzegplicht tijdelijk contract

Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (tijdelijk contract) eindigt op de afgesproken einddatum. Juridisch gesproken u hoeft de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet op te zeggen. De werkgever heeft wel te maken met een aanzegplicht. Dit betekent dat de werkgever uiterlijk een maand van te voren schriftelijk aangeeft of de overeenkomst na afloop wel of niet wordt voortgezet.

Aanzegging ontvangen

Bij tijdelijke contracten van 6 maanden en langer moet de werkgever de werknemer uiterlijk 1 maand voor het einde van het contract schriftelijk melden dat het contract niet wordt verlengd. Heeft u een voorbeeld nodig? Maak gebruik van de OnderhoudNL modelbrieven.
Naar Modelbrieven aanzegging

 

Vergoeding

Als u als werkgever niet of niet tijdig aanzegt, dan bent u de werknemer een vergoeding verschuldigd. Deze vergoeding wordt naar rato berekend met een maximum van 1 bruto maandloon. De werknemer moet deze vergoeding binnen 2 maanden na afloop van de arbeidsovereenkomst claimen. De arbeidsovereenkomst zal nog steeds aflopen op de afgesproken datum.

Wanneer geen aanzegplicht?

In een aantal gevallen geldt er geen aanzegplicht:

  • Bij tijdelijke contracten korter dan 6 maanden
  • Als er een uitzendbeding in de arbeidsovereenkomst staat
  • Als de werkgever bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst al heeft aangegeven dat er geen opvolgend contract komt.

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt