OnderhoudNL Glas

Glasplaatsen_1024x350

OnderhoudNL Glas

OnderhoudNL Sector Glas representeert alle glaszettende bedrijven in Nederland. Veel zaken zijn voor een bedrijf alleen niet te realiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan het stimuleren van voldoende instroom van personeel of de lobby voor werkbare normen en subsidie op isolatieglas (ISDE). Daar kunnen wij bij helpen. Daarnaast bieden we extra toegevoegde waarde voor onze aangesloten leden via onze periodieke ledenmails en organiseren wij meerdere events per jaar.

Glaszetten_1024x350

Leden

De tijden dat glaszetten door de schilder erbij werd gedaan zijn voorbij. Glaszetten is een vak apart, en door de bredere toepassing van glas als bouwmateriaal is het vakgebied volop in beweging. De verduurzamingsgolf zorgt ervoor dat isolatieglas een veel gevraagd product is. De bij OnderhoudNL Glas aangesloten glaszet- en montagebedrijven staan voor ambachtelijk vakmanschap en zijn tegelijkertijd op de hoogte van de laatste veiligheidseisen en moderne technieken.

Vergelijking cao's in de glassector

Als uw (glaszet)bedrijf lid is van OnderhoudNL dan valt uw bedrijf (en dus ook uw medewerkers) automatisch onder de cao SAVG, de cao voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhouds- en Glaszetbedrijf in Nederland. Toch bestaat er al jarenlang een discussie over de werkingssfeer van de cao SAVG en de cao Vlakglas. Dit is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf. Past u de juiste cao in uw bedrijf toe?

Campagne 'Word Glaszetter'

Het beroep glaszetter wordt, net als schilder, als kansrijk beroep gezien in meerdere onderzoeken. Het is belangrijk dat het vak zichtbaar is en blijft. Daarom is een online campagne gestart met een wervingsvideo waarin getoond wordt wat het beroep glaszetter bij een OnderhoudNL-bedrijf inhoudt. Er staan momenteel veel vacatures voor glaszetter open bij onderhoudsbedrijven. Om onze leden een handje te helpen bij het werven, hebben we een eigen bedrijfsvideo beschikbaar. Dat is een gepersonaliseerde variant van de campagnevideo met eigen bedrijfslogo en werken-bij-pagina. Deze is beschikbaar voor alle OnderhoudNL-leden die op zoek zijn glaszetters of een interne opleiding aanbieden. Vraag hier uw eigen bedrijfsvideo aan

Partners

OnderhoudNL Glas werkt veel samen met andere branches zoals Bouwend Nederland Vakgroep Glas/Glas Branche Organisatie (GBO), Kenniscentrum Glas (KCG) en de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). Verder zijn wij vertegenwoordigd in diverse commissies van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) om afspraken te maken voor onze bedrijven.

Technische informatie

Met onze Glasvraagbaak (in samenwerking met KCG), en daarbij het overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden, vergroten we de kennis van leden én opdrachtgevers. De informatie in onze technische factsheets draagt daar ook aan bij.

Daarnaast is er via de Schildersvakopleidingen nauw contact met verschillende ROC’s in Nederland en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) met betrekking tot de mbo-opleidingen Glaszetter en Gezel Glaszetter.

Communicatiemiddelen Glas

Door het plaatsen van online berichten zorgt u ervoor dat u in beeld bent én blijft bij uw relaties, opdrachtgevers en binnen uw netwerk in de onderhoudsbranche. Of het nu op uw website is of op uw social mediakanalen: regelmatig een bericht of foto plaatsen vergroot uw zichtbaarheid. Om u als lid van OnderhoudNL daarbij te helpen, hebben we de uitgave 'Communicatiemiddelen Glas' beschikbaar met daarin allerlei berichten, foto’s en video’s die u rechtenvrij mag gebruiken en zelf kunt inzetten. Het communicatiemateriaal komt uit de promotiecampagne ‘De Waarde van Glas’, die OnderhoudNL samen met Bouwend Nederland Vakgroep Glas heeft ontwikkeld.

Bekijk de landkaart met aangesloten bedrijven

🔎 Klik op de afbeelding om de kaart te downloaden.

20231115 OnderhoudNL Glaszettend NL advertentie A4.jpg

Bekijk hier alle bedrijven op de glaskaart.

Bestuur OnderhoudNL Glas

Het bestuur van OnderhoudNL Glas komt ongeveer vier keer per jaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt afgestemd hoe de belangen van de leden het best behartigd kunnen worden en worden de algemene ledenvergaderingen voorbereid.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Alex van Gemert, Van den Akker Glas- en Schilderwerken B.V.
alex@akkerglas.nl

Myrthe de Vries, Schilders de Vries
myrthe@schildersdevries.nl

Robert Eikelboom, Glas van Veen B.V.
robert@glasvanveen.com

Interesse in het lidmaatschap?

Is uw bedrijf nog geen lid van OnderhoudNL? Vul dan het inschrijfformulier in of vraag een proeflidmaatschap (één jaar gratis) aan. Bent u wel al lid van OnderhoudNL maar wilt u aansluiten bij sector Glas? Stuur dan een e-mail naar sectormanager Ferdinand Wieman. Het lidmaatschap van deze ‘extra’ sector is geheel kosteloos. Als nieuw lid ontvangt u ook uw eigen video met bedrijfslogo om nieuwe vakmensen aan te trekken. Bekijk hier de belangrijkste voordelen van het OnderhoudNL-lidmaatschap.

Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Meer over onze organisatie

Ledenvoordelen

Bekijk ons handige overzicht van de belangrijkste ledenvoordelen van uw OnderhoudNL-lidmaatschap. 

Bijeenkomsten OnderhoudNL Glas

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt