Opleiden & Ontwikkelen

mitchell begeleid door leermeester Rob - OnderhoudNL

Opleiden & Ontwikkelen

Leven lang ontwikkelen

Opleiden & Ontwikkelen

Door middel van de Schildersvakopleidingen investeert OnderhoudNL in jong talent. Daarnaast bieden wij een uitgebreid trainingsaanbod toegespitst op de schilders- en onderhoudsbranche. Ook is OnderhoudNL nauw betrokken bij Cibap en Nimeto, die mbo-opleidingen voor onze bedrijfstak aanbieden. En wist u dat OnderhoudNL en Aedes, koepel van woningcorporaties, initiatiefnemers zijn van de hbo-minor Assetmanagement in de gebouwde omgeving?

Themablok opleiden_400x300
Wie wint de Schildersvak Challenge? Thomas of Lise


OnderhoudNL is ook een van de initiatiefnemers van loopbaansite startmijncarriere.nl voor loopbaanbegeleiding en bij- en omscholing in het kader van de duurzame inzetbaarheid. Kortom: OnderhoudNL werkt structureel aan instroom en opleiden van nieuwe vakmensen, én het bevorderen van een leven lang ontwikkelen in de onderhoudsbranche!

Opleiden jong talent

De instroom van jonge medewerkers in onze branche is van levensbelang. Goede leerbedrijven en leermeesters zijn daarvoor onmisbaar. Heeft u een schilders- of onderhoudsbedrijf? Lever dan uw bijdrage door een leerling op te leiden. Dit biedt u de kans om jong talent te vormen en te binden aan uw bedrijf. Dit kan direct bij u als erkend leerbedrijf of via een samenwerkingsverband met een van onze Schildersvakopleidingen. Voor leermeesters hebben we een breed pakket aan activiteiten, trainingen, workshops en hulpmiddelen.
Meer over de ondersteuning van leermeesters

 

Van Baan-naar-baan

We doen er alles aan om meer instroom voor de schilders- en onderhoudsbedrijfstak te krijgen. Met de campagne 'Werk in vastgoedonderhoud' bieden we mensen die om welke reden dan ook met werkloosheid bedreigd worden, een loopbaanperspectief. Het gaat om een zij-instroomtraject waarbij werkzoekenden, met behoud van uitkering en vrijstelling van de sollicitatieplicht, omgeschoold worden tot schilder. 
Meer over het van Baan-naar-Baanplan

 

Project Imago

Uit onderzoek blijkt dat onze sector een achterblijvend imago heeft. Met een krappe arbeidsmarkt en een grote werkvoorraad hebben we dus een gat te dichten. Dat imago willen we de komende jaren extra glans geven. Samen met u!
Meer over het project Imago

 

Beste Leerbedrijf - Beste Leermeester

Elk jaar organiseert OnderhoudNL Opleidingen de verkiezing 'Beste leerbedrijf en leermeester'. Met de verkiezing bedanken we de bedrijven en medewerkers voor hun inzet om jongeren op te leiden en te begeleiden. En we proberen zo de kwaliteit van het opleiden op hoog niveau te houden.
Meer informatie over de verkiezing

 

Vakscholen

Naast vakmensen op de werkvloer heeft u mogelijk ook medewerkers op het gebied van restauratieschilderen, nieuwe uitvoerders of adviseurs over vastgoedonderhoud nodig. Dan kunt u contact opnemen met één van onze vakscholen. Zo biedt Nimeto de leergang Technisch Adviseren Vastgoed. En Cibap en Nimeto opleidingen over restauratieschilderwerk.
Meer over leerlingen opleiden

 

Bijblijven en doorgroeien

De onderhoudsbranche is voortdurend in beweging. OnderhoudNL Trainingen heeft een uitgebreid trainingsaanbod om werknemers in de schilders- en onderhoudsbranche aangehaakt te houden en door te laten groeien. Wij helpen uw onderneming verder met specialistische vaktechnische trainingen, maar ook met veiligheids- en managementtrainingen.
Naar ons trainingsaanbod

 

Digitaal leren via e-learning

Bij een leven lang werken, hoort een leven lang blijven ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken heeft OnderhoudNL voor u en uw medewerkers het leerplatform mijnvakmijnontwikkeling.nl beschikbaar. Op dit platform staan e-learnings die speciaal voor onze bedrijfstak zijn ontwikkeld. Ook zijn er digitale toolboxen te vinden en instructiefilmpjes die voor leerlingen zijn ontwikkeld, maar ook voor andere medewerkers een simpel hulpmiddel kunnen zijn om het werk goed uit te voeren.
Naar onze e-learnings

 

Blogs over opleiden en ontwikkelen

Mark Hulsen, Aad Buller en Wilbert Teunissen van OnderhoudNL komen in de praktijk een hoop situaties tegen die zij graag met u willen delen. Al was het maar om bewustzijn te creëren of de discussie aan te gaan. Daarnaast geven Mark, Aad en Wilbert u bruikbare tips waarmee u wellicht uw voordeel kunt doen.
Naar de blogs van Mark, Aad en Wilbert

 

aad

Downloads

Trainingen 2023-2024

OnderhoudNL Trainingen 2023-2024 flyer

 

Op zoek naar een training? Bekijk ons aanbod op de website of download het overzicht.

Download als pdf

In dit magazine maak je kennis met de schilders- en vastgoedonderhoudssector. Een sector met voldoende doorstroommogelijkheden voor jouw talenten en ambities. 

Bekijk het magazine

Schildersvakopleiding OnderhoudNL

Leerbedrijf worden?

Bent u erkend leerbedrijf en heeft u een opleidingsplaats? Sluit u als leerbedrijf aan bij OnderhoudNL Schildersvakopleiding.

Nu aanmelden

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht - Pilot sociale circulariteit_1024x606

Pilot sociale circulariteit: matchen op skills in plaats van papieren

Wie op een krappe arbeidsmarkt medewerkers aan zich wil binden, moet slimme oplossingen bedenken. Breder kijken dan naar de opleidingen en diploma’s van nieuwe instromers en bestaande medewerkers bijvoorbeeld. Binnen het project ‘Sociale circulariteit’ wordt daar in de regio Rotterdam een proef mee gedaan.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt