Vitaliteit en Duurzame inzetbaarheid
Maak gebruik van de beschikbare subsidieregelingen
Vitaliteit en Duurzame inzetbaarheid
Ook de medewerkers in de schilders- en onderhoudssector moeten langer doorwerken tot hun pensioen. Maak gebruik van de hulpmiddelen gefinancierd door de bedrijfstak om duurzame inzetbaarheid te bevorderen.
De reserves van de voormalige Individuele Budget Regeling (IBR) zijn beschikbaar gesteld aan Stichting Mijn Carrière. De Stichting richt zich op het financieel ondersteunen van duurzame inzetbaarheid door middel van loopbaangesprekken of adviestrajecten en het volgen van scholing maar ook door te investeren in kennis van veilig werken.
Ga voor meer info naar startmijncarriere.nl
Duurzame inzetbaarheid en de cao
In de cao SAVG is afgesproken dat oudere werknemers sinds 1 januari 2022, op vrijwillige basis eerder kunnen stoppen met werken (RVU-regeling) of een dag minder kunnen gaan werken met 90% salaris en 100% pensioenopbouw (Generatiepact-regeling).
Regeling Vervroegd Uittreden
Regeling Generatiepact
Vitale teams en medewerkers
Medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn en op een prettige, gezonde manier hun pensioen halen? Daar kunt u als werkgever wel degelijk invloed op uitoefenen. Bijvoorbeeld door actief aan de slag te gaan met vitaliteit- & leefstijlcoaching. OnderhoudNL ontwikkelde hiervoor een nieuw aanbod met bijvoorbeeld trainingen en workshops.
Naar vitale teams en medewerkers
Loopbaancheck, Adviesgesprek
Als werkgever bent u volgens de Cao USAVG verplicht om medewerkers een Loopbaancheck, een Adviesgesprek en een Gezondheids- en Bodycheck (PAGO) aan te bieden. Medewerkers boven de 40 jaar mogen eens in de vijf jaar gebruik maken van een Loopbaancheck. Dit is een inventariserend gesprek, waarin een loopbaancoach samen met de medewerker zijn situatie in kaart brengt. Het Adviesgesprek is bedoeld om medewerkers zelfredzaam te maken en handvatten te geven voor een volgende stap in hun loopbaan.
Ga voor meer info naar susag.nl
Gezondheids- en Bodycheck
Een Gezondheids en Bodycheck (PAGO) draagt bij door vroegtijdig gezondheidsrisico’s te signaleren ter voorkoming van gezondheidsschade in verband met risico’s in het werk. Stichting USAG selecteert de medewerkers die volgens de cao in aanmerking komen voor een Gezondheids- en Bodycheck. De onderzoeken vinden jaarlijks plaats in de periode van 1 januari t/m 31 maart en 1 oktober t/m 31 december. U kunt de Gezondheids- en Bodycheck laten uitvoeren door Arbo Unie en Adaptics.
Ga voor meer info naar susag.nl
Gedragscampagne 'Sta stil bij veiligheid'
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor bewust en onbewust veilig gedrag. Gedrag duurzaam veranderen vraagt om een omslag in denken en doen van alle lagen in de organisatie. En daar zijn wij op ingehaakt in samenwerking met SUSAG en LBV en ondersteund met MDIEU-subsidie. We hebben gezorgd voor praktische handvatten waarmee bedrijven zelf de gedragscampagne 'Sta stil bij veiligheid' kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan een video, toolboxmeetings, een miniscan en gesprekstarters en posters.
Bekijk hier meer informatie over deze gedragscampagne
Bij- en omscholing met subsidie
Wist u dat u voor opleidingen tot € 500 zonder tussenkomst van een loopbaanadviseur subsidie kunt aanvragen bij Stichting Mijn Carrière? Voorwaarde is dat de opleiding voor de werknemer arbeidsmarktrelevant is en verzorgd wordt door een erkende opleider. Een functiegerichte scholing voor het huidige werk van de werknemer valt niet onder de regeling, tenzij de werknemer de opleiding wil volgen om zijn werkbereik te vergroten. Bijvoorbeeld een schilder die een cursus of opleiding behangen wil volgen. Komt deze wens vanuit de werkgever, dan kan geen subsidie worden gegeven. De beoordeling van het voldoen aan de criteria ligt bij Stichting Mijn Carrière.
Naar startmijncarriere.nl