Techniek & Innovatie

Digitalisering en Informatisering_1024x350

Techniek & Innovatie

Techniek & Innovatie

OnderhoudNL speelt een actieve rol in de doorontwikkeling en vernieuwing van de onderhoudssector. Techniek en innovatie zijn van groot belang om onze sector toekomst-proof te maken. Door het aanjagen van innovaties en digitalisering willen we de positie van de aangesloten lidbedrijven versterken. Innoveren zorgt voor nieuwe marktmogelijkheden, motivatie onder de medewerkers, een sterke positie als werkgever en maakt bedrijven weerbaarder.

Themablok techniek en innovatie_400x300
Dronevlucht over kantoorgebouw OnderhoudNL

Drones in de onderhoudssector

OnderhoudNL onderzoekt continu of nieuwe ontwikkelingen toepasbaar zijn in de onderhoudssector. Een goed voorbeeld daarvan is het inzetten van drones voor inspectiewerkzaamheden. Kunnen zij werk van bijvoorbeeld een schilder of calculator uit handen nemen? Ook is gekeken naar een branche-specifieke SORA (Specific Operations Risk Assessment).
Naar dossier drones in vastgoedonderhoud

 

digiDeal DICO standaard

Samen met Aedes, de brancheorganisatie voor woningcorporaties, hebben wij een digiDeal ondertekend om te stimuleren dat de DICO standaard gebruikt wordt bij het digitaal uitwisselen van gegevens tussen onderhoudsbedrijven en woningcorporaties. Bij dat uitwisselen ontstaan vaak praktische problemen bijvoorbeeld door het steeds opnieuw moeten opschrijven, invoeren en interpreteren van orders, leverbonnen, planningen, onderhoudsopdrachten en facturen. Met toepassing van de DICO standaard is dat verleden tijd.
Lees hier meer over de digiDeal DICO standaard

 

Digitale veiligheid

Zorg dat u uw digitale veiligheid op orde heeft. Grenzen bestaan nauwelijks meer, en al helemaal niet in het digitale domein. Planning, inkoop, offertes en het contact met opdrachtgevers: digitaal is alles kwetsbaar. Besteed daarom extra aandacht aan uw digitale veiligheid. Een aantal eenvoudige maatregelen kan uw online weerbaarheid al flink verhogen.
Lees hier meer over digitale veiligheid

 

Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp
Projecten en Partners
06-208 348 71 | Stuur mij een e-mail

Info voor glaszetters

Glasplaatsen_1024x350


Wilt u meer weten over doorvalwering, windbelasting, inbraakwering of arboregels voor glaszetters? In het dossier Glaszetten vindt u alle informatie.

Naar dossier Glaszetten

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht-houtrotonderzoek_1024x606

Houtrot snel en zonder schade opsporen, kan dat?

Houtrot opsporen is een tijdrovende klus. De huidige methode - prikken in hout - is bovendien 'destructief' en niet erg precies. Een betere, snellere en meer betrouwbare inspectiemethode is dan ook zeer welkom. OnderhoudNL doet daar samen met een aantal lidbedrijven en TNO onderzoek naar. 

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Trainingen Vaktechniek

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt