Ontwikkelen

Leven lang ontwikkelen

Beleidsprogramma Ontwikkelen

Opleiden en ontwikkeling van medewerkers

Ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen is nodig om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Daarom is Ontwikkelen een van de vier programma's waarop wij de komende jaren onze beleidsontwikkeling richten.

Nieuw e-learnplatform in ontwikkeling

E-learning platform

Veel mensen zijn een beetje huiverig voor het woord 'opleiding'. Toch is permanente educatie in veel sectoren heel gewoon. Om de drempel binnen onze sector te verlagen, heeft OnderhoudNL een e-learningplatform ontwikkeld voor allerlei korte onlinecursussen en het bijhouden van een eigen 'ontwikkelingspaspoort'. Zo maken we een Leven lang ontwikkelen voor iedere werknemer mogelijk.

Project Imago

Om goede én de juiste hoeveelheid instromers te krijgen, moeten we onze sector goed op kaart hebben. Niet alleen bij instromers, maar ook bij de mensen om hen heen. Gelukkig vindt nog altijd ongeveer 50% een baan in onze sector door enthousiaste verhalen van familie, vrienden of bekenden die ook in de sector werken. Maar daarbuiten, blijkt uit onderzoek, heeft onze sector een achterblijvend imago. Met een krappe arbeidsmarkt en een grote werkvoorraad hebben we dus een gat te dichten. Dat imago willen we de komende jaren extra glans geven. Samen met u!
Meer over het project Imago

 

Van Baan-naar-baan

We doen er alles aan om meer instroom voor de schilders- en onderhoudsbedrijfstak te krijgen. Met de campagne 'Werk in vastgoedonderhoud' bieden we mensen die om welke reden dan ook met werkloosheid bedreigd worden, een loopbaanperspectief. Het gaat om een zij-instroomtraject waarbij werkzoekenden, met behoud van uitkering en vrijstelling van de sollicitatieplicht, omgeschoold worden tot schilder. Voor de financiering van het traject is een opleidingsbudget van UWV beschikbaar.
Meer over het van Baan-naar-Baanplan

 

Andere beleidsprogramma's

Naast Ontwikkelen zijn er nog drie andere pijlers van het OnderhoudNL beleidsplan 2020-2023:

Uitgelicht

Mijnloopbaaninvastgoedonderhoud_1024x350

Groeien in de bedrijfstak?

Stippel online de route uit via mijnloopbaaninvastgoedonderhoud.nl. Specialiseren, extra vaardigheden leren om brede inzetbaar te zijn of een volgende stap maken in de loopbaan: in de onderhoudsbedrijfstak kan het allemaal. Maar welke opleiding of training is daarvoor nodig? Daar is nu een handig online-instrument voor.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt