Energiesubsidies

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies en financiering

Energiesubsidies

Om de klimaatdoelen te halen, heeft het kabinet extra maatregelen genomen waarmee particulieren en bedrijven verleid moeten worden om actie te ondernemen. Denk aan energiesubsidies, maar ook aan het Warmtefonds dat financiering biedt aan particuliere eigenaren en vve’s tegen gunstige voorwaarden. Er is ook extra geld beschikbaar gesteld voor groene subsidies voor het mkb.

energielabels-huis-1024x350

Leningen

Vve’s kunnen ook duurzaamheidsleningen en energiebespaarleningen afsluiten. Lees er meer over op vvebelang.nl/energieloket. Daarnaast biedt de overheid financiering aan vve's en particulieren in het kader van het Warmtefonds.

Subsidies

Momenteel zijn er meerdere landelijke subsidieregelingen die particulieren, VvE's en corporaties ondersteunen bij energie- en duurzaamheidsmaatregelen. Dit handige schema van Atriensis helpt in beeld te krijgen wanneer en in welke combinatie de regelingen van toepassing zijn. We hebben de subsidieregelingen gebundeld in vier categorieën: investering, fiscaal, financiering en exploitatie. Klik op de regeling voor meer informatie [bron: Atriensis].

Naar dossier Subsidies

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt