header - deb - bespaar energie met OnderhoudNL

Duurzaam Energie Besparen: DEB.nl

Duurzaam Energie Besparen: DEB.nl

Welke maatregelen moet u nog nemen om te zorgen dat uw kantoorpand 1 januari 2023 energielabel C of hoger (A of B) heeft? Wij bieden u een praktisch, op het mkb toegesneden hulpmiddel om energie te besparen, kosten te verminderen en duurzaamheid te bevorderen: DEB.nl.

energielabels-huis-1024x350
energielabels-huis-1024x350

Kosteloos voor OnderhoudNL-leden

DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Het online programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met brancheorganisaties, zoals OnderhoudNL. U kunt als lid kosteloos gebruikmaken van deze tool.

Hoe werkt het?

De opzet is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Dus concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk. U hoeft als ondernemer geen specialist te zijn om snel en gemakkelijk aan de slag te gaan. Wij zetten de stappen op een rijtje:

  • Maak een account aan via https://mijn.deb.nl/register
  • Bevestig uw registratie via de mail en vul uw gegevens aan
  • Kies als branche ‘Bedrijfshallen’
  • Voer uw energieverbruik in
  • Klik op digitale bedrijfsassistent

Digitale bespaarassistent

Energiebesparing betekent ook kostenbesparing. De zogeheten digitale bespaarassistent geeft aan wat uw maximale besparingsmogelijkheden in euro’s zijn. Maatregelen die een investering vergen, verdienen zich in elk geval binnen vijf jaar terug. Soms is die terugverdientijd zelfs nog veel korter. De getoonde energiebesparingsmogelijkheden sluiten aan op de wettelijke verplichtingen vanuit de Wet milieubeheer.

Financieringsmogelijkheden

Op DEB.nl vindt u ook informatie over de diverse mogelijkheden om geld te lenen om de investering te financieren. Dat zorgt niet alleen voor meer zekerheid in uw bedrijf. De rente op de lening is namelijk vrijwel altijd lager dan de energiebesparing die u ervoor terug krijgt. Lees meer op DEB.nl over de verschillende financieringsmogelijkheden en of u in aanmerking komt voor subsidies.

Account aanmaken en aan de slag

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om uw bedrijfspand duurzamer en energiezuiniger te maken?

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt