CO2-tools

co2-reductie_iStock-485873480 1055x348

Bereken eenvoudig de CO2-uitstoot van het vervoer

CO2-tools

Ons vervoer zorgt voor veel CO2-uitstoot. Het veroorzaakt zelfs een vijfde van de CO2-uitstoot. Die uitstoot willen we naar beneden brengen. Het kabinet stimuleert dat en heeft de plannen daarvoor vastgelegd in het Klimaatakkoord. De plannen die de onderhoudssector raken zijn o.a. de zero emissiezones in de steden en de Subsidieregeling Elektrische Bestelbus SEBA.

CO2 in de lucht-iStock-1158033035 1920 x 656
CO2 in de lucht-iStock-1158033035 1920 x 656

Bewustwording CO2-uitstoot

Het reduceren van onze CO2-uitstoot begint wat ons betreft met bewustwording. Daarom hebben wij de CO2 calculator transport voor u ontwikkeld. Deze vindt u in het witte blok rechtsonder op deze pagina. Hiermee kunt u eenvoudig uw CO2-uitstoot berekenen door de te rijden of gereden kilometers naar uw project in te vullen en het type vervoersmiddel. Bij het vergelijken van diesel met benzine is niet zozeer de CO2-uitstoot van belang, het gaat vooral over de fijnstofuitstoot en de bijbehorende problemen met luchtkwaliteit in de stad.

Bereken de totale CO2-uitstoot van uw project

U kunt ook de CO2-uitstoot van uw gehele project uitrekenen. Dat doet u met onze tool Milieulabel Schilderproject. Laat uw medewerkers dit regelmatig doen en zorg zo voor bewustwording over hun CO2-uitstoot. Het is een goede kapstok om intern het gesprek aan te gaan met uw medewerkers! Want 2030 lijkt nog ver weg, maar is het niet. Wie is de meest duurzame collega? Zo kan het verlagen van de CO2-uitstoot een wedstrijdje worden. En de winnaar is...

Laat opdrachtgever zien hoe duurzaam uw schilderproject is

Met één druk op de knop kunt u met onze tool Milieulabel Schilderproject een document uitdraaien voor uw opdrachtgever: het Milieulabel. Het document toont de score van label A t/m G (vergelijkbaar met de energielabels) van uw project. Zo kunt u uw opdrachtgever laten weten hoe duurzaam uw schilderproject is. 

Ondersteuningsprogramma OnderhoudNL

Wij helpen u als ondernemer in de schilders- en vastgoedonderhoudssector om stapsgewijs over te gaan op een CO2-neutrale bedrijfsvoering. Dat doen wij onder andere door het beschikbaar stellen van diverse tools.

okke

Okke Spruijt
(tijdelijk waarnemer)

Klimaat en Energietransitie
0182 - 556 140 | 06 - 53 70 78 73
Stuur mij een e-mail

Handige Tools

  • Factsheet SEBA

  • welkeEbestelbus.nl: een overzicht van het huidige aanbod aan beschikbare elektrische bestelauto’s en inzicht in de maandlasten van een elektrisch alternatief

  • CO2-calculator transport (zie hieronder): bereken eenvoudig uw CO2-uitstoot door de gereden afstand in kilometers in te vullen en het type vervoersmiddel

Calculator transport CO2

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt