Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E): de bas

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Ieder bedrijf is verplicht om een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uit te voeren. Een RI&E vormt de basis van uw arbobeleid. OnderhoudNL maakt het u gemakkelijk met een erkende branche-RI&E.

Risico's in kaart brengen met een RI&E

Risico’s in kaart brengen en aanpakken

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) worden de veiligheids- en gezondheidsrisico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Pas als u weet waar de risico’s liggen, kunt u de juiste maatregelen treffen. Daarna moet er een plan van aanpak gemaakt worden om de risico’s weg te nemen of te beperken.

Uitvoeren van een RI&E is verplicht

Ieder bedrijf (uitgezonderd zzp’ers) is al sinds 1 januari 1994 verplicht een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uit te voeren. Een RI&E vormt de basis van uw arbobeleid. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Door wijzigingen in de Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandigheden-wetgeving die sinds 23 juli 2019 van kracht zijn, krijgen werkgevers zonder RI&E bij inspectie voortaan direct een boete.

Preventiemedewerker

Bedrijven zijn verplicht om ten minste één werknemer aan te wijzen als preventiemedewerker. Heeft het bedrijf niet meer dan 25 werknemers, dan mag de werkgever (de directeur/eigenaar) zelf de taken van de preventiemedewerker op zich nemen. In alle gevallen moet de preventiemedewerker binnen het bedrijf werken. Het opstellen en uitvoeren van de risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) is één van de wettelijke taken van de preventiemedewerker. OnderhoudNL organiseert voor bedrijven de training RI&E inclusief preventiemedewerker.

 

contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar
Arbo & Milieu

06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Producten

Nieuws

Meer nieuws

Gezondheids- en bodycheck (PAGO)

Hoe fit is uw bedrijf?

Als werkgever bent u verplicht de Gezondheids- en Bodycheck aan te bieden aan werknemers die risico lopen.

De check – ook bekend als de PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek) – wordt uitgevoerd door medisch specialisten. De kosten van deze check worden betaald door de Stichting USAG.

Meer info op susag.nl

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt