Erkende branche-RI&E voor schilders- en onderhoudsbedrijven

Erkende branche-RI&E op beeldscherm tijdens bijeen

Erkende branche-RI&E voor schilders- en onderhoudsbedrijven

Erkende branche-RI&E

Schilders- en onderhoudsbedrijven met (ingehuurd) personeel moeten verplicht een ingevulde RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) hebben. Voor leden van OnderhoudNL is dit nu gratis. Dat betekent een erkende basis RI&E met licentie tot juni 2025. Ook voor kleinere bedrijven zonder medewerkers die wel (andere) zzp'ers inhuren is het verplicht om over een goed ingevulde RI&E te beschikken. Vul tijdens de training Preventiemedewerker RI&E - basis onder deskundige begeleiding uw RI&E in. Of kies ervoor om het laten opstellen van uw RI&E volledig uit te besteden. 

BTH_177x190.jpg Dit project is mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage aan de Stichting Bedrijfstakheffing.
RI&E voor schildersbedrijf - OnderhoudNL

De overheid controleert strenger op het hebben van de RI&E, nu ook door digitaal opvragen, en deelt boetes uit wanneer men deze niet heeft. Onze RI&E is overigens als enige organisatie in de schilderssector branche-erkend. Dit is te zien aan het logo met het groene vinkje. Onze branche-RI&E houdt ook rekening met eventuele maatregelen rondom corona. De RI&E is goedgekeurd door werkgevers en medewerkers (OnderhoudNL en de vakbonden LBV, FNV en CNV) en is afgestemd op zowel de veelvoorkomende fysieke risico’s in de branche als de nieuwe Arbowet. Lees ook de 10 veelgestelde vragen over de RI&E voor het schildersbedrijf.

Als uw bedrijf 25 of minder medewerkers heeft, inclusief inhuurkrachten, dan hoeft een erkende branche RI&E zoals de onze niet getoetst te worden door kerndeskundigen; dat bespaart u al gauw minimaal € 1.000,-.

Tot juni 2025 gratis voor leden

Gezond en veilig werken heeft topprioriteit in onze bedrijfstak. Daarom heeft ons bestuur besloten dat u als lid van OnderhoudNL tot 15 juni 2025 kosteloos gebruik kunt maken van onze erkende branche basismodule RI&E, online van ontwikkelaar Arboplaats BV. De ontwikkeling van het online systeem is betaald vanuit de Stichting Bedrijfstakheffing (BTH). De licentiekosten voor het basiscontract neemt OnderhoudNL tot 2025 voor haar rekening. Nog geen lid? Word dat dan nu en profiteer direct.

RI&E-training tegen gereduceerd tarief

De training Preventiemedewerker RI&E-basis om uw eigen RI&E op te stellen en waarbij ook de kennis van uw preventiemedewerker weer opgefrist wordt, is voor leden van OnderhoudNL tegen het gereduceerde tarief van € 305,- te volgen.

Volledig uitbesteden RI&E

Voor wie zijn RI&E graag up-to-date wil hebben maar zelf geen tijd heeft om hiermee aan de slag te gaan, hebben wij een mooi alternatief. Tegen een gereduceerd ledentarief kunt u het invullen van de basis RI&E en het laten opstellen van een Plan van Aanpak volledig uitbesteden aan Arboplaats. Dit is inclusief de verplichte toetsing voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers. Voor bedrijven met minder dan 25 medewerkers kost deze volledige uitbesteding 750 euro. Voor grotere bedrijven (meer dan 25 medewerkers) is de prijs gestaffeld naar omvang van het bedrijf. Uiteraard wordt u wel betrokken bij het opstellen van de RI&E. Dit gebeurt door een aantal korte interviews. Na het opstellen van het Plan van Aanpak krijgt u ook nog een korte instructie hoe u hiermee verder kunt werken. Heeft u interesse?

Button - ja ik wil graag de RI&E uitbesteden.jpg

Uitvoeren van een RI&E is verplicht

Ieder bedrijf met personeel is sinds 1 januari 1994 verplicht een RI&E uit te voeren. Een RI&E vormt de basis van uw arbobeleid. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Door wijzigingen in de Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandigheden-wetgeving die sinds 23 juli 2019 van kracht zijn, krijgen werkgevers zonder RI&E bij inspectie voortaan direct een boete.

Preventiemedewerker

Bedrijven zijn verplicht om ten minste één werknemer aan te wijzen als preventiemedewerker. Heeft het bedrijf niet meer dan 25 werknemers, dan mag de werkgever (directeur/eigenaar) zelf de taken van de preventiemedewerker op zich nemen. In alle gevallen moet de preventiemedewerker binnen het bedrijf werken. Het opstellen en uitvoeren van de RI&E is één van de wettelijke taken van de preventiemedewerker. OnderhoudNL organiseert voor bedrijven de training preventiemedewerker RI&E -basis waarin ook de kennis van de preventiemedewerker opgefrist wordt.

Zelf aan de slag

Heeft u al inloggegevens, dan kunt u ook zelf aan de slag met het invullen van de RI&E in de online omgeving van Arboplaats. Bekijk de livestream terug waarin in 30 minuten wordt uitgelegd hoe de belangrijkste onderdelen van de RI&E werken.

Licentiekosten niet-leden en uitbreidingen

RI&E Bijeenkomst met gratis licentie op 23 maart in Goes - OnderhoudNL

Niet-leden betalen voor het basiscontract (maximaal 25 medewerkers) € 500,- per jaar. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers kunnen hun RI&E uitbreiden met extra modules en instrumenten om te voldoen aan de Arbowet. De licentiekosten zijn dan afhankelijk van de gebruikte modules.

Word lid van OnderhoudNL en profiteer van de branche erkende RI&E

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt