header - trainingen veilig & gezond werken - 1024x175

Preventiemedewerker RI&E - basis

Maak in 1 dag een wettelijk goedgekeurde RI&E

Voor bedrijven met maximaal 25 medewerkers gelden minder strenge eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden, dan voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers. Als uw bedrijf maximaal 25 medewerkers heeft en u tijdens de training de aangeboden tool invult en gaat gebruiken, bent u direct vrijgesteld van de RI&E-toetsing. Dit scheelt tijd en geld! Aan het eind van de dag is uw RI&E dus gereed. Ook kent u de (gewijzigde) wettelijke eisen van de Arbowet.

Als uw bedrijf meer dan 25 medewerkers heeft, dan weet u na afloop precies hoe u met deze RI&E-tool kunt werken en heeft u de eerste stappen gezet om de RI&E te kunnen laten toetsen.

N.B. Vóór de toetsing dient u ook de gevaarlijke stoffen RI&E afgerond te hebben en een onderzoek naar psychosociale arbeidsbelasting te hebben uitgevoerd.

IMG_9937

Online tool ‘Mijn RI&E’

OnderhoudNL heeft samen met de werknemersorganisatie LBV en Arboplaats een branche RI&E-instrument ontwikkeld. De nieuwe RI&E is online en goedgekeurd door werkgevers en werknemers (OnderhoudNL en vakbond LBV). Deze tool is afgestemd op de veelvoorkomende risico’s in de branche én op de nieuwe Arbowet.

Gratis licentie tot 2025 voor leden

De ontwikkeling van het online systeem is betaald vanuit de Stichting Bedrijfstakheffing (BTH). De licentiekosten neemt OnderhoudNL tot 15 juni 2025 voor haar rekening. Als lid van OnderhoudNL kunt u de training  'Preventiemedewerker RI&E - basis' volgen tegen een gereduceerd ledentarief. Dit is inclusief de gratis licentie (tot 15 juni 2025) voor de online branche-RI&E. Niet-leden betalen €369,- voor de training en daarnaast €500,- per jaar voor de basislicentie (voor bedrijven met maximaal 25 medewerkers). 

Preventiemedewerker

De training heeft speciale aandacht voor de preventiemedewerker. Elk bedrijf dient namelijk te beschikken over tenminste één preventiemedewerker. De taken en verantwoordelijkheden die deze medewerker en de organisatie hebben op het gebied van preventie zijn in 2017 gewijzigd. Tot op heden blijkt dat nog niet bij alle bedrijven bekend te zijn. Advies is dus om vooral samen met uw preventiemedewerker deel te nemen. 

Programma

  • Nieuwe eisen Arbowet
  • Nieuwe takenpakket voor de preventiemedewerker
  • RI&E-instrument OnderhoudNL
  • Maak uw eigen RI&E

Na deze training...

  • weet u wat de (nieuwe) wettelijke taken van de preventiemedewerker zijn
  • kent u de belangrijkste eisen die de Arbowet aan uw bedrijf stelt
  • kent u de actuele wettelijke verplichtingen rondom RI&E
  • kunt u werken met het branche-instrument ‘Mijn RI&E’

RI&E - basis

Data en inschrijvingen

Er zijn geen trainingen gevonden.

Data en inschrijvingen

Op dit moment zijn er geen data bekend. Vul onderstaande gegevens in en we houden u hiervan op de hoogte.

Op onze trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

contactpersonen-blok-team Trainingen_800x450

Praktische informatie

Duur
1 dag

Groep
Max 8 personen

Doelgroep
Preventie medewerkers, ondernemers/zelfstandigen, iemand met kennis van de werkzaamheden en hulpmiddelen die bij uw bedrijf gebruikt worden, vertrouwenspersonen, bhv'ers, medewerkers personeelszaken, arboprofessionals

Voorbereiding/benodigdheden
Voor de training is het noodzakelijk dat u een laptop/tablet meeneemt om ter plekke de RI&E voor uw bedrijf op te stellen. Ook het maken en meenemen van foto's binnen het eigen bedrijf zijn essentieel voor het volgen van de training

Investering per deelnemer

Leden OnderhoudNL: €349,-

Niet-/aspirant-leden OnderhoudNL: €439,-
Alle prijzen zijn exclusief 21% btw