Nieuws_1024x175

Anne Eerdman behaalt vol trots 8e plek bij EuroSkills in Gdansk

Anne Eerdman behaalt vol trots 8e plek bij EuroSkills in Gdansk

In maart kroonde de leerling van Schildersvakopleiding Hengelo zich nog tot Nederlands kampioen en afgelopen week was het eindelijk zover: de Europese finale in het Poolse Gdansk. Na 3 dagen strijden behaalde de Albergse de achtste plek van Europa. En als eerste Nederlandse vakvrouw pakte zij ook nog eens de Medallion for Excellence van WorldSkills. Een bijzonder knappe prestatie waar we als hele branche trots op mogen zijn.

Anne Eerdman behaalt 8e plek tijdens EuroSkills
Anne Eerdman behaalt 8e plek tijdens EuroSkillsFoto: WorldSkills Netherlands - Jordi Sloots

Europese top

Samen met #TeamHengelo vertrok Anne vorige week naar Gdansk waar zij de ochtend na de openingsceremonie direct aan de slag ging. Drie dagen lang werkte zij aan twee verschillende opdrachten die in het teken stonden van de Poolse stad. Meerdere disciplines zoals het aftekenen, inmeten, schilderen en behangen werden beoordeeld door een internationale jury. De leerling van leerbedrijf Wissink uit Albergen behaalde genoeg punten voor de Medallion for Excellence die alleen wordt uitgereikt aan de Europese top die aan de strenge criteria voor vakmanschap voldoet.

anne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 005.pnganne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 008.pnganne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 002.pngFoto's: WorldSkills Netherlands - Jordi Sloots & Sanne Marcellis

Vakwedstrijd voor het mbo

Skills is een internationale vakwedstrijd voor praktische beroepen. Dit jaar bestond de delegatie uit 22 talenten in 20 verschillende mbo-beroepen. Naast Anne, die het mooie schildersvak vertegenwoordigde, waren er Nederlandse finalisten voor o.a. hovenier, mechatronicus, metselaar en patissier. De enige Nederlandse gouden medaille ging naar lasser Bart Willems.

anne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 003.pnganne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 006.pnganne eerdman in gdansk - schildersvakopleiding - 009.pngFoto's: WorldSkills Netherlands - Jordi Sloots & Sanne Marcellis

Skills voorrondes in november

In november zijn de kwalificaties voor Skills Netherlands voor 2024. Schildersvakopleiding organiseert dit samen met de aangesloten ROC's in de regio. Leerlingen die het voorbeeld van Anne willen volgen, kunnen zich bij hun eigen Schildersvakopleiding aanmelden.

Mark Hulsen_800x450

Mark Hulsen
Schilders, Garantie, Opleidingen

06 - 50 51 74 11
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt