Nieuws_1024x175

Lenferink en Tom van Lienden winnaars beste leerbedrijf en leermeester 2023

Uw onderhoudspartner Lenferink en Tom van Lienden winnaars beste leerbedrijf en leermeester 2023

De uitslag van de verkiezing Beste Leerbedrijf 2023 en Beste Leermeester 2023 is bekend: Uw Onderhoudspartner Lenferink is Beste Leerbedrijf 2023 geworden en Tom van Lienden (Elk® Gemert) Beste Leermeester 2023. De winnaars werden gisteren tijdens de Leermeesterdag in Maarssen bekend gemaakt.

Uw onderhoudspartner Lenferink uit Heino is beste
Uw onderhoudspartner Lenferink uit Heino is beste Foto: Tabitha Lemon

De genomineerden

Uit alle aanmeldingen heeft een jury, mede op aanbeveling van de Schildersvakopleidingen, de nominaties vastgesteld. De jury bestond uit Angela Timmer (Wolters BV, Beste Leerbedrijf 2022), Hein Polinder (Schildersvakopleiding), Aart van Doorn (SBB) en Aad Buller, Mark Hulsen, Henk de Vlieger en Wilbert Teunissen (OHNL Opleidingen).

De volgende bedrijven waren genomineerd: Uw Onderhoudspartner Lenferink (Heino), Wissink Vastgoedonderhoud, Schildersbedrijf Harry Mattijssen B.V. en Schildersbedrijf Saman.

De volgende leermeesters waren genomineerd: Tom van Lienden (Elk® Gemert), Dick van der Knaap (De Koeijer Schilders), Gerard Braakhuis (Wissink vastgoedonderhoud) en Mick Lefering (Schildersbedrijf Lefering).

Tom van Lienden van Elk Gemert is beste leermeester 2023 in schildersbranche.jpgFoto: Tabitha Lemon

Juryrapport

Over Uw Onderhoudspartner Lenferink zegt de jury: Er bestaat een duidelijke visie op opleiden binnen het bedrijf en er is hiervoor helder beleid ontwikkeld. De ontwikkelde programma’s zijn zowel gericht op leerlingen als op zij-instromers. De begeleiding is gericht op het individu en er worden daarvoor op maat programma’s gemaakt. Ook is de betrokkenheid in overlegstructuren in de regio om de instroom te bevorderen, groot.

Over Tom zegt de jury: Tom zit 25 jaar in het vak, waarvan 20 jaar leermeester, en heeft zes leerlingen onder zijn hoede gehad. Hij zet extra in op het begeleiden van de leerlingen en maakt/verstevigt graag het contact. Onderlinge betrokkenheid, het iets voor elkaar over hebben en investeren in de leerlingen (ook na werktijd), vindt hij de normaalste zaak van de wereld. Het werkplan wordt samen met de leerling gemaakt en ‘van fouten kun je leren’.

Kwaliteit hoog houden

Elk jaar organiseert OnderhoudNL Opleidingen de verkiezing 'Beste leerbedrijf en leermeester'. Met de verkiezing bedanken we de bedrijven en medewerkers voor hun inzet om jongeren op te leiden en te begeleiden. En we proberen zo de kwaliteit van het opleiden op hoog niveau te houden. De verkiezing staat open voor alle actief opleidende en erkende leerbedrijven in onze sectoren.

Landelijke verkiezing

De winnaars mogen zich niet alleen één jaar lang het Beste Leerbedrijf of de Beste Leermeester van OnderhoudNL noemen, maar dingen ook nog eens mee naar de landelijke titel van Beste Leerbedrijf of Beste Leermeester van Nederland bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt