Vastgoedonderhoud in de winter - OnderhoudNL

Vastgoedonderhoud: het hele jaar door

Vastgoedonderhoud kan het hele jaar door. Van schilderwerk tot beglazing en isolatie. Toch werken we vaak maar van maart tot en met december. Dat heeft te maken met wanneer de budgetten en projecten worden uitgeschreven. 

2020 heeft bewezen dat veel dingen anders kunnen. We werken massaal thuis en kopen onze boodschappen online. Nederland toont veerkacht door een crisis als kans te zien. Laten we daarom in 2021 ook anders naar vastgoedonderhoud kijken. Wij kunnen met resultaatgericht samenwerken (RGS) onderhoudswerkzaamheden het hele jaar door uitvoeren. En zijn daar in januari al klaar voor. Ga het gesprek aan met één van onze onderhoudsbedrijven en bekijk samen de 4 voordelen van jaarrond onderhoud:

+ Optimale benutting werkcapaciteit (+15%)
Minder werkzaamheden uitvoeren in de winter drukt de productiviteit. Door onderhoud jaarrond te spreiden wordt de werkcapaciteit gemiddeld 15% beter benut en is er meer zekerheid voor vaste werknemers en de flexibele schil. 

+ Minder werkdruk en piekmomenten
Er zijn verschillende onderhoudswerkzaamheden die op verschillende momenten kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn bedrijven minder afhankelijk van uitzendkrachten in de zomer, in een markt met een tekort aan vakkrachten, en is er meer zekerheid voor vaste werknemers in de winter.

+ Continuïteit in onderhoud
Onderhoud kan slimmer ingezet en uitgevoerd worden. Door de planning over te laten aan de onderhoudsbedrijven, kan het werk worden verspreid met een kleinere kans op fouten en lagere faalkosten tot gevolg. Door de spreiding wordt er ook minder overlast ervaren door bewoners.

+ Meer ruimte voor verduurzaming
De klimaatdoelen die woningcorporaties zichzelf stellen zijn pittig, maar haalbaar. Vooral als we ook de wintermaanden inzetten om een slag te maken in verduurzaming. 

Ga het gesprek aan met uw onderhoudspartners

Ook in de wintermaanden kunnen veel werkzaamheden uitgevoerd worden. Zelfs schilderwerk kan in veel gevallen in de koudere maanden. Bespreek die mogelijkheden met onderhoudspartners en geef hen het vertrouwen om zelf de planning te organiseren. Zo kunnen zij het werk en de inzet van personeel beter spreiden, ook over de wintermaanden heen.

Meerdere onderhoudsdisciplines in huis

OnderhoudNL-bedrijven die meerdere onderhoudsdisciplines in huis hebben op het terrein van vastgoedonderhoud zijn een geschikte partner. Schilderwerk, beglazing, kozijnrenovatie of vervanging, renovaties van keukens en badkamers en klein bouwkundig onderhoud zoals betonreparaties of herstel van metsel- en voegwerk. Dit kunnen OnderhoudNL-bedrijven vakkundig verzorgen. En ook dak- en installatiewerk voeren ze uit of kunnen ze gezamenlijk met ketenpartners betrouwbaar organiseren.

Veiligheid en gezondheid staat bij ons altijd voorop. Zo werken de bedrijven aangesloten bij OnderhoudNL coronaproof.

'Elkaar vertrouwen maakt je flexibeler'

Steven Jansen over jaarrond onderhoud

'Spreiden van de werkzaamheden zorgt niet alleen voor kostenspreiding. Vergeet ook niet het maatschappelijke aspect. Door jaarrond te kunnen werken kunnen wij onze vaklieden continuïteit bieden in de winter en zijn we minder afhankelijk van uitzendkrachten in de zomer. Dat komt de kwaliteit van het werk ten goede.'

Lees het verhaal van Steven Jansen

Bedankt

Onderhoudsbedrijven kunnen sinds de uitbraak veilig doorwerken. Dankzij het protocol en dankzij de samenwerking met bewoners, opdrachtgevers, ketenpartners en leveranciers. We willen opdrachtgevers bedanken voor dit vertrouwen, zodat onderhoud ook in 2021 door kan. We doen dit samen!