Reviews JM Masterclass

OnderhoudNL Jong Management header

Reviews JM Masterclass

‘JM Masterclass geeft strategische inzichten en handvatten’

“Samen met mijn collega Debbie Pol heb ik de JM Masterclass voor het middenkader gevolgd. We vonden het allebei super interessant en we raden het iedereen aan. We zijn al best vooruitstrevend, maar we staan altijd voor iedere verbetering open. Zo hebben we de docent over strategie en beleid uitgenodigd om onze strategie, missie en visie onder de aandacht te brengen bij ons personeel. Wat betekent strategie en hoe zorg je dat deze wordt gedragen binnen de organisatie. Zo krijgen we de neuzen nog meer dezelfde kant op. Verder zorgde het college over personeelsbeleid ervoor dat we de bevestiging kregen dat we op de goede weg zijn. Ten eerste om meer verantwoordelijkheid bij onze teamleiders neer te leggen, onder andere door hen zelf functioneringsgesprekken te laten voeren. Ten tweede door onze uitvoerders en projectleiders coachend te leren aansturen.”

Remco van Bussel, projectleider ‘Wolters Totaal Vastgoedonderhoud BV’, Deventer

 

‘Werkvloer beter betrekken bij keuzes en zelf meer laten oplossen’

“Ik stak ook veel op van collega’s. Buiten de lesstof om vernam ik bijvoorbeeld hun visie op strategie en personeel. Dat vond ik erg leerzaam. Wat mij het meest is bijgebleven zijn de eyeopeners qua personeel. Mijn natuurlijke neiging is om zelf gelijk alles op te lossen. Maar ik heb geleerd dat je dat ook bij een werknemer kunt laten liggen. Zo werd ik vorige week gebeld dat de benzine van de hoogwerker op was. Vroeger zou ik dan gelijk in de auto stappen. Nu liet ik dat aan de persoon in kwestie over. Ten tweede leerde ik om de werkvloer meer bij mijn besluiten te betrekken. Tot dusverre bepaalde ik bijvoorbeeld zelf op voorhand of er een hoogwerker of een hangbrug bij te pas moest komen. Nu betrek ik vaker de werkvloer (als het budget het toelaat) bij de keuze en voorkeur qua bereikbaarheid. ”

Hilger Breur, projectleider ‘VLD Vastgoedonderhoud’, Dordrecht

 

‘Ik wil bij projecten meer het gesprek aangaan met de werkvloer’

“Ik heb de afgelopen tijd al de hbo-opleiding Bedrijfskunde gevolgd met de onderdelen management, economie en recht. Ik had dus qua begrippen al flink wat bagage. Toch adviseerde mijn directeur Jan van Son mij om naar de JM Masterclass te gaan. ‘Kijk maar eens wat je daar nog op kunt steken’, zei hij. Ik heb er beslist geen spijt van gehad. Ten eerste vond ik het fijn om kennis en ervaring te delen met collega’s van andere bedrijven. Qua colleges heb ik vooral veel opgestoken van Dick Nijman die het college gaf over communicatie. Hij vertelde dat de meeste bedrijven worden gemanaged en gestuurd op feiten en cijfers. Maar ook over de aspecten heen stappen die het rendement mede bepalen, zoals de sfeer, de beleving en de motivatie van je personeel. Daarom wil ik me meer laten zien op projecten om het gesprek aan te gaan met de werkvloer.”

Dennis van Son, bedrijfsleider ‘Van Son Onderhoud & Schilderwerken’, Waalwijk

 

‘Qua bedrijfsstrategie gaan we ons meer op de VvE-markt richten’

“Ik koos voor de JM Masterclass omdat ik het goed vind om mezelf te ontwikkelen. Daarnaast steek je ook veel op van de praktijkervaring van collega’s. Tijdens college over strategie stonden we stil bij de vraag waar je nu met je bedrijf staat en voor welke klanten je het liefste zou willen werken. Ik kwam tot de conclusie dat we ons meer op de VvE-markt kunnen richten. Het aantal VvE-klanten, die we nu hebben, zijn ten eerste erg tevreden over ons omdat we goed met hen overleggen en zeer netjes te werk gaan. VvE-klanten zijn doorgaans loyaal en dat levert meer vastigheid op voor de komende jaren. Vandaar dat ik ervoor heb gezorgd dat we nu via OnderhoudNL Garantie het VvE-Belang-label in huis hebben ons te onderscheiden in de VvE-markt. Dat label staat nu ook op onze website.”

Tom Dennissen, mede-eigenaar ‘Dennissen Schilderwerken & Glasisolatie BV’, Beuningen

 

Marianne Kortenbout_800x450

Marianne Kortenbout

Relatiebeheer, Functienetwerken,
Schilders, Zelfstandigen en Garantie
0182 - 556 127 | 06 53 16 49 00
Stuur mij een e-mail

Volg JM op LinkedIn:

Bestuur Jong Management

  • Bertus Sanders (voorzitter), Sanders Emmen
  • Bob Lenferink, Lenferink Heino
  • Jan Noom, Schildersbedrijf Noom B.V.
  • Marith Bloem, Hendriks SGR

Bob Lenferink over JM

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt