Nieuws_1024x175

Snijder BV uit Urk is het 25ste ERM-gecertificeerde bedrijf in Nederland

Snijder BV uit Urk is het 25ste ERM-gecertificeerde bedrijf in Nederland

OnderhoudNL-lid Snijder BV uit Urk, heeft half november het ERM-certificaat behaald. ERM staat voor Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Bedrijven met ERM-certificaat werken volgens de Uitvoeringsrichtlijn Historisch Schilderwerk (URL 4009) en de Beoordelingsrichtlijn 4000 om de kwaliteit van het onderhoud en de restauratie aan monumenten te borgen. OnderhoudNL-lid Snijder BV is het 25ste bedrijf in Nederland dat dit prestigieuze certificaat in de restauratiesector mag dragen.

Snijder Urk ERM gecertificeerd Restauratieschilders_1024x606
Snijder Urk ERM gecertificeerd Restauratieschilders_1024x606

Sectormanager Ferdinand Wieman (tweede van links) feliciteerde Snijder B.V. persoonlijk met het behaalde ERM-certificaat

Breed portefeuille

William Kramer van Snijder B.V.: "'Uitstraling is onze uitdaging’. Met deze visie is een breed portefeuille ontstaan met bijzondere projecten, zo ook veel monumentaal erfgoed. Dankzij jarenlange ervaring hebben wij expertise opgebouwd in het historisch schilderwerk. Ons ERM-certificaat bevestigt op onafhankelijke wijze onze verworven kennis en kunde. Op deze manier kan Snijder B.V. aantonen dat wij garant staan voor het koesteren van elk monumentaal juweel. Wij kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer van zulke prachtige projecten te mogen onderhouden.”

Proces behalen certificaat

William legt uit: “In april 2023 zijn wij gestart met het behalen van dit certificaat. Onze taak was het implementeren van URL4009 en BRL4000 binnen de onderneming. OnderhoudNL bood ondersteuning door een expert te regelen die ons begeleidde in het proces. Daarnaast leverde OnderhoudNL een handboek met verklaringen op de richtlijnen, wat ons aanzienlijk heeft geholpen bij het begrRestauratieschilder-Snijder-Urk_1024x606.jpgijpen van de theorie en het toepassen ervan in praktijk binnen Snijder B.V. Tijdens de audit zijn zowel ons eigen handboek als de uitvoering van onze projecten als juist beoordeeld, en is Snijder B.V goedgekeurd conform Uitvoeringsrichtlijn Historisch Schilderwerk (URL 4009) en de Beoordelingsrichtlijn 4000.”

Bewezen kennis en kunde

Opdrachtgevers zoeken steeds vaker naar een gecertificeerd bedrijf en willen zekerheid dat ze in zee gaan met de juiste specialist. De erkenningsregeling is ontwikkeld om eigenaren van historisch erfgoed te helpen aan een partij met ‘bewezen kennis en kunde’. Met het ERM-certificaat laten bedrijven zien dat ze staan voor kwaliteit. Het geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat zij hun werk serieus nemen en vakwerk afleveren.

Onafhankelijke toetsing

 

Naast een stevige concurrentiepositie, verbetert certificering ook de bedrijfsprocessen in het restauratiebedrijf. De deskundigheid, werkwijze en de prestaties van erkende bedrijven, worden namelijk regelmatig getoetst door een onafhankelijke certificerende instelling. Lees ons ERM-dossier voor meer informatie over de erkenningsregeling en bekijk welke 25 bedrijven inmiddels ERM-gecertificeerd zijn.

Werkboek

Wilt u ook ERM-gecertificeerd worden? Vraag dan het werkboek ERM-certificering bij ons op. In het werkboek leest u wat er nodig is om de ERM-certificering te behalen. Ook zitten er checklists bij om te toetsen of u voldoet aan de gestelde criteria. Het werkboek is kosteloos beschikbaar voor leden van de sector Restauratieschilders.

Bestel het werkboek ERM-certificering
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt