Nieuws_1024x175

Eerste bedrijven krijgen exoskelet mee om tijdens werk te testen

Eerste bedrijven krijgen exoskelet mee om tijdens werk te testen

Het eerste actieve exoskelet voor de onderhoudsbranche gaat een volgende testfase in. Onze partner Festool gaf tijdens hun handover event uitleg over het gebruik van de Festool ExoActive en stelde alle exoskeletten persoonlijk in. De bedrijven gaan het exoskelet drie maanden testen tijdens werkzaamheden. Met hun feedback wordt er vooral gekeken naar het gebruiksgemak en zijn we een stap dichterbij de productlancering in oktober.

Eerste bedrijven krijgen exoskelet mee om tijdens
Eerste bedrijven krijgen exoskelet mee om tijdens

Vakmensen testen exoskelet in de praktijk

Het exoskelet beschermt het lichaam tegen overbelasting bij repetitieve taken en werkzaamheden boven schouderhoogte. Denk aan het werken met verfrollers, verfspuiten en schuurmachines op wanden en plafonds. Hoewel er exoskeletten in verwante branches bestaan, is dit ontwikkelde exoskelet de eerste met actieve ondersteuning op basis van een accu. Dat betekent dat de gebruiker geen tegendruk voelt bij een neerwaartse beweging, zoals dat bij oudere, passieve exoskeletten wel het geval is. Ook kan het systeem ‘gepauzeerd’ worden, waardoor er makkelijk gewisseld kan worden tussen ondersteuning wanneer je dit nodig hebt en geen ondersteuning.

Productlancering in oktober

In oktober wordt de Festool ExoActive op de markt verwacht. Dan is de test met o.a. tien OnderhoudNL-leden afgerond. Het project is een samenwerking tussen Festool, ExoIQ, OnderhoudNL, vakbond LBV en Stichting USAG.

Bekijk het dossier exoskelet
contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar
Arbo & Milieu

06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman
Arbeidsverhoudingen (pensioen)

06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt