Nieuws_1024x175

Restauratieschilderwerk grote winnaar bij Nationale Schildersvakprijs 2023

Restauratieschilderwerk grote winnaar bij Nationale Schildersvakprijs 2023

Schildersbedrijf De Jongh B.V. uit Waardenburg heeft met het restauratieschilderwerk aan Jachtslot Mookerheide de SchildersVakprijs 2023 gewonnen. Maar daar bleef het niet bij op het gebied van restauratieschilderwerk: Wolters & Ovink werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘decoratie- & restauratieschilderwerk’ én ging er met de publieksprijs vandoor voor het binnen- en buitenschilderwerk aan Paleis Het Loo.

Restauratieschilderwerk grote winnaar bij National
Restauratieschilderwerk grote winnaar bij National
Alle winnaars van de Nationale SchildersVakprijs 2023 bij elkaar. V.l.n.r. staand: Thomas Haseke (Thomas Schilderen en Behangen), Richard van Mierlo en Ronnie van Weelden (Schildersbedrijf De Jongh Waardenburg), Debbie Poll (Wolters & Ovink Restauratie-Decoratie); zittend: Coenraad Bot (Coenraad Bot Vakschilder), Jur Broeders en Eyoub Abdu (De Vakbroeders). Foto: Koos Groenewold

De Jongh B.V.

In opdracht van Natuurmonumenten voerde Schildersbedrijf De Jongh B.V. in het Jachtslot Mookerheide restauratieschilderwerk uit op vaste ondergronden en op doek/behang. Het ging daarbij om reiniging, conservatie en retoucheren van de beschilderde bespanningen onder de balustrade. De centrale hal, inclusief de fries, vroeg de meeste aandacht. Er was sprake van veel scheurvorming, craquelé en vochtschade wat moest worden hersteld. ‘Restaureren op Champions League-niveau’, vond de jury over het werk van De Jongh B.V.

Wolters & Ovink

Wolters & Ovink Restauratie-Decoratie won de categorieprijs ‘Decoratie & restauratie schilderwerk’ met het restauratieschilderwerk naar aanleiding van de renovatie en uitbreiding van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het ging om binnen- en buitenschilderwerk, hout- en marmerimitaties, veel verguldwerk het retoucheren van aanwezige schades. Het bedrijf uit Deventer won daarnaast ook de Publieksprijs, met 803 van de 3.923 uitgebrachte stemmen. ‘Restauratieschilderwerk op hoog niveau’, vond de jury. Met name de perfect uitgevoerde hout- en marmerimitaties vielen in de smaak. Ook de constante kwaliteit van het geleverde werk op dit omvangrijke project werd geroemd.

Wolters winnaar schildervakprijs 2023.jpegHet team van Wolters & Ovink neemt vol trots de dubbele prijs in ontvangst

ERM

Beide winnaars zijn lid van OnderhoudNL Restauratieschilders en ERM-gecertificeerd. Bedrijven met ERM-certificaat werken volgens de Uitvoeringsrichtlijn Historisch Schilderwerk (URL 4009) en de Beoordelingsrichtlijn 4000 om de kwaliteit van het onderhoud en de restauratie aan monumenten te borgen. Er zijn inmiddels 25 bedrijven in Nederland die dit prestigieuze certificaat in de restauratiesector mogen dragen. Leden van OnderhoudNL Restauratieschilders hadden in juni 2022  het exclusieve voorrecht om het restauratiewerk aan Paleis Het Loo met eigen ogen te kunnen bekijken.

Nóg meer winnaars

Er zijn in totaal drie categorieën binnen de SchildersVakprijs. Thomas schilderen en behangen is met het buitenschilderwerk aan een luxe woonboerderij met een aangebouwde inpandige garage de winnaar geworden in de categorie Onderhoudsschilderwerk. De Vakbroeders won de prijs in de categorie Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk voor de tot in de puntjes verzorgde afwerking van een luxe nieuwbouwvilla. Tot slot ging de Klanttevredenheidspluim net als in 2020 naar Coenraad Bot vakschilder.

SchildersVakprijs

Donderdag 30 november vond de uitreiking van de Nationale Schildersvakprijs 2023 plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem. De Nationale SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma Bouwmedia, en is bedoeld om het kwaliteitsbewustzijn in de schilders- en onderhoudsbranche te bevorderen.

Bekijk hier alle berichtgeving rondom de SchildersVakprijs 2023
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt