Digitale-transformatie-1024x350

Bijeenkomsten en presentaties Platform D&I

Bijeenkomsten en presentaties Platform D&I

12 februari 2020: Innovaties Calculeren

Er was veel animo (ruim honderd aanwezigen) voor de D&I bijeenkomst 'Innovaties calculeren' op 12 februari in Bunnink. In korte pitches van 12 minuten lieten toonaangevende leveranciers vrijblijvend hun laatste releases op het gebied van inspecteren, calculeren etc. zien. Tijdens de informatiemarkt konden de aanwezigen nader kennismaken, extra informatie opvragen en netwerken.

Presentaties:

19 juni 2019: Dag van de App

Op 19 juni vond in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik de Dag van de App plaats. Tijdens deze middag/avond kwamen er 14 handige apps aan bod die u kunt gebruiken in uw dagelijkse werk. Bovendien werd op deze dag de OnderhoudNL top 100 gelanceerd. De apps zijn aangeleverd en aanbevolen door uw collega’s. U kunt er dus zeker van zijn dat de apps praktisch toepasbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan apps voor inspecteren, urenregistratie, planning, werkbonnen, kleurvisualisatie en beschermingsmiddelen.

Presentaties:

18 april 2018: Duurzaamheid

Max Sonnen van Ecomatters, Remco Roozenboom van corporatie GroenWest en Geurt Donze van W/E adviseurs lieten de aanwezigen op 18 april in Hotel Van der Valk te Tilburg zien hoe ze met twee digitale tools invulling kunnen geven aan duurzaamheid. Max Sonnen van ontwikkelaar Ecomatters demonstreerde het Milieulabel Schilderproject: een hulpmiddel van VVVF en OnderhoudNL waarmee bedrijven kunnen aantonen hoe milieuvriendelijk hun schilderaanpak is. Voor leden van OnderhoudNL is de tool overigens gratis. Remco Roozenboom en Geurt Donze demonstreerden GPR Onderhoud. Deze tool maakt het mogelijk om verschillende aanbiedingen op duurzaamheid te vergelijken en om meerjarige onderhoudsplannen op duurzaamheid te optimaliseren. Remco Roozenboom riep onderhoudsbedrijven op om toch vooral de adviesrol op te gaan pakken, omdat opdrachtgevers ook zoekende zijn naar de beste manier om de enorme verduurzamingsopgave in te vullen. Ter afsluiting kregen de aanwezigen in groepen een rondleiding door de Tesla fabriek in Tilburg. Zij zagen de Tesla modellen S en X, kregen een technisch praatje door een Tesla-specialist én een kijkje achter de schermen van de dagelijkse gang van zaken in de Tesla fabriek.

Presentaties:

Er zijn video opnamen gemaakt van de bijeenkomst. De video-impressie van 5 minuten kunt via onderstaande link bekijken.

13 februari 2018: Planning

Jeroen Duim gaf een tour d'horizon over het thema Personeelsplanning en alles wat daarmee samenhangt. Joost Bengsch van corporatie Vestia ging met de aanwezigen de diepte in. Vestia gebruikt voor de planning van de eigen servicedienst de plansoftware van PCA Mobile. Momenteel verkent Vestia, samen met onder andere onderhoudspartners, de mogelijkheden om deze tooling ook in te zetten bij beheer en onderhoud uitgevoerd door onderhoudsaannemers. Dick Eskes liet zien hoe Centric planning van serviceonderhoud heeft geïntegreerd in hun erp-pakket Alert, via de module Opdrachtbonnen.

Presentaties:

13 oktober 2017: Digitalisering bij projectuitvoering

De bijeenkomst van 13 oktober stond in het teken van het digitaal ondersteunen van de projectuitvoering. Een van de deelnemers aan het platform D&I van OnderhoudNL, Hemubo, gaf aan goede ervaring te hebben met de applicatie KBSapp. Tijdens de bijeenkomst op 13 oktober, met als thema projectmanagement en -control, is deze applicatie (als voorbeeld) middels een demonstratie nader bekeken. Ook de praktijkervaringen van klanten met dit systeem kwamen aan bod.

Presentaties:

23 juni 2017: To cloud, or not to cloud?

De eerste bijeenkomst van Platform D&I op 23 juni was zeer geslaagd. In OnderhoudNL Magazine 3 van 2017 kunt u een verslag van de bijeenkomst lezen. Tijdens de bijeenkomst op 23 juni zijn twee handige hulpmiddelen gelanceerd, te weten:

Presentaties:

 

Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | 06 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt