Nieuws_1024x175

Industrieel leden geïnspireerd over Toekomstbestendig ondernemen

Industrieel leden geïnspireerd over Toekomstbestendig ondernemen

Donderdag 17 maart was een prachtige dag: niet alleen vanwege het zonovergoten weer, maar zeker ook vanwege het geslaagde event van OnderhoudNL Industrieel. Dit vond plaats op een unieke locatie in het werkspoorcafé De Leckere bij Werkspoorkathedraal in Utrecht. In dit gebied werden vroeger treinen gestraald en gecoat. Heel toepasselijk dus voor leden van de sector Industrieel.

Industrieel leden geïnspireerd over Toekomstbesten
Industrieel leden geïnspireerd over Toekomstbesten

Updates over NEN, campagne en gevaarlijke stoffen

De dag werd geleid door sectorvoorzitter Bastiaan Spoelstra. Er werden diverse updates gegeven door Ralph Bot (NEN normen), Martin Hoogerwaard (campagne Industrieel Schilder) en Manager Arbo & Milieu (gevaarlijke stoffen).

Toekomstbestendig & lancering Bedrijfsconsultancy

Er is onzekerheid alom tegenwoordig, van corona tot en met de oorlog in Oekraïne. En van ecologie tot en met Artifical Intelligence. Bas Schulten, consultant Jester, vertelde over de ontwikkelingen die gaande zijn en die impact zullen hebben op de bedrijfsvoering. Ook introduceerde hij een nieuwe kosteloze dienst: de Industrieel Strategiescan, een snelle diagnose op uw bedrijfsstrategie. Hiermee krijgt u antwoord op de vraag: ben ik met mijn bedrijf voldoende voorbereid op de snel veranderende omgeving waarin ik opereer?

Cybersecurity

Willem Zeeman van Fox IT vertelde over de wereld van cybersecurity. Het cyberrisico wordt enorm onderschat. De kans dat uw organisatie te maken krijgt met een hack, ransomware-aanval of phising is de laatste jaren schrikbarend toegenomen. Aan de orde kwamen de verschillende typen aanvallers, de verschillende doelen en Willem legde uit hoe hacks voorkomen kunnen worden en/of tijdig ingeperkt kunnen worden.

Innovatiepitches

Nieuw tijdens de Industrieel Events zijn de InnovatiePitches, waarbij de pitcher 10 minuten heeft om visie en de innovatie toe te lichten. Dit keer was het de beurt aan Stefan Quak van Aeroscan. Hij vertelde de aanwezigen hoe drones ingezet kunnen worden. Joost Broeders van Baril Coatings, een van onze Industrieel Partners, hield een betoog over toekomstbestendige biobased coating en hoe het bedrijf de SDG’s (Sustainable Development Goals) centraal zet.

Terugblik

Het event is door de deelnemers gewaardeerd met een 8,3. Bekijk hier de foto's of download hier de presentatie (alleen voor leden). Sectormanager Ferdinand Wieman: “We kijken met veel trots terug op dit inspirerende event. Veel leden zijn druk bezig met de waan van de dag. Het is echter ook goed om geregeld vooruit te kijken en uw bedrijf te meten op de toekomstbestendigheid. Wat voor impact gaat de oorlog in Oekraïne hebben? Hoe bereid u uw bedrijf voor op de toekomst met een schaarste aan arbeid, verregaande digitalisering enzovoorts?"

Meer over OnderhoudNL Industrieel
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt