Nieuws_1024x175

Tweede cao-onderhandelingsronde over kostenplaatje werknemersvoorstellen

Tweede cao-onderhandelingsronde over kostenplaatje werknemersvoorstellen

Op 22 september zijn LBV, FNV, CNV en OnderhoudNL weer aan tafel gegaan om verder te onderhandelen over de nieuwe CAO SAG. Dit keer werd er onder andere gesproken over het kostenplaatje dat aan bepaalde werknemersvoorstellen hangt, zoals het effect van een loonsverhoging of het doorbetalen van een trouwdag of het schrappen van een wachtdag.

cao - 1024x606
cao - 1024x606

In de tweede sessie is gesproken over diverse arbeidsvoorwaarden zoals loon, generatiepact, RVU, wachtdagen/doorbetalen trouwen en bijwonen begrafenis. OnderhoudNL bracht ook een 40-urige werkweek ter sprake om het productiviteitsverlies van een generatiepactregeling te compenseren. Hierover zijn de eerste gedachten gewisseld met de vakbonden.

Totale set van afspraken

Voor OnderhoudNL is belangrijk dat het gaat om een totale set van afspraken. Als er regelingen tot stand komen om oudere werknemers de mogelijkheid te bieden om (gedeeltelijk) eerder uit te treden, zal dit naar verwachting een gunstig effect hebben op het ziekteverzuim. Dit moeten we gaan monitoren.

Toetsing voorstellen

Van belang blijft ook dat cao-voorstellen steeds worden getoetst aan de vraag of het helpt om vaste medewerkers aan te nemen of juist niet. De vakbonden waren positief over de insteek van de OnderhoudNL-delegatie en zullen de volgende keer (op 28 september) reageren op de voorstellen van OnderhoudNL.

Bekijk hier de stand van zaken over de cao-onderhandelingen 2021
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman
Arbeidsverhoudingen (pensioen)

06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Chi-Ling Chu_1024x606

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt