Nieuws_1024x175

Leden en partners weer up-to-date tijdens inspirerend Industrieel Event

Leden en partners weer up-to-date tijdens inspirerend Industrieel Event

Op donderdag 23 november vond in The Wall Utrecht het OnderhoudNL Industrieel Event plaats exclusief voor haar leden en partners. Een inhoudelijke middag waarbij de deelnemers samen met het sectorbestuur de koers bepaalden die OnderhoudNL Industrieel in 2024-2026 gaat varen. Maar het bleef niet bij ‘praten’. De deelnemers konden zelf ervaren hoe het is om rond te rijden in een ‘duurzame’ elektrische kart. Met bijna 30 deelnemers een mooie opkomst.

industrieel event
industrieel event

De bijeenkomst startte met een update door sectormanager Ferdinand Wieman over alle ontwikkelingen binnen de sector Industrieel. Aan bod kwamen o.a. de Industrieel Landkaart en de Strategiescan Industrieel. De Strategiescan is tot 1 januari 2024 aan te vragen.

Campagne ‘Wij onderhouden van Nederland’

Martin Hoogerwaard, content marketeer bij OnderhoudNL, presenteerde vervolgens de resultaten van de campagne ‘Wij onderhouden van’ en er werd samen gespard over de plannen voor 2024.  Doel van de campagne is vakmensen werven voor nu en later.

Klimaat & Energietransitie

Guido den Teuling, programmamanager bij OnderhoudNL, gaf een update over het dossier duurzaamheid. Hoe staat het met de zero emissie zones en welke vrijstellingen en ontheffingen er mogelijk zijn. In het convenant Schoon en Emissieloos bouwen (SEB) staan de doelstellingen en ambities omschreven, die ervoor moeten zorgen dat de emissies omlaaggaan. In een stappenplan werd uitgelegd wat u nu al kunt doen om uw emissie te verlagen.

Arbo & Milieu

Koen van Domselaar, beleidsmanager Arbo & Milieu bij OnderhoudNL, gaf aan dat er sinds 24 augustus 2023 een trainingsplicht bestaat voor het werken met di-isocyanaten. Via OnderhoudNL is het mogelijk deze trainingen te volgen. Daarnaast vertelde hij dat er een nieuwe handleiding en toolbox gevaarlijke stoffen is verschenen. En Koen gaf de deelnemers een inkijkje in wat er allemaal op de planning staat voor de komende tijd.

NEN-updates

Ralph Bot, onze technisch adviseur, gaf een overzicht van de verschillende NEN-commissies en de verschillende werkgroepen en wat zij het afgelopen jaar allemaal gedaan hebben. De Werkgroep zouttest eenmalig straalgrit werd uitgebreid besproken.

Rijkswaterstaat  en vervolg samenwerking

Erica de Jong en Marion Tusveld van Rijkswaterstaat waren aanwezig en namen de deelnemers mee in de ontwikkelingen die spelen bij Rijkswaterstaat. Welke uitdagingen liggen er en welke ambities heeft RWS. De onderwerpen MKI en duurzaamheid werden toegelicht, want ook duurzaamheid speelt een grote rol bij RWS. Ook werden er 2 werkgroepen samengesteld. Een over duurzaamheid en de andere over continuïteit. Tevens werd aangegeven dat RWS samen met OnderhoudNL jaarlijks in het voorjaar (mei/juni) een gezamenlijke bijeenkomst zal organiseren om de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de OnderhoudNL lidbedrijven te optimaliseren.

Nieuw beleidsplan

Het einde van het huidige beleidsplan is in zicht. Onder leiding van voorzitter Stijn Staffhorst werd samen de koers bepaald voor de aankomende jaren. Het moment om invloed uit te oefenen op de strategie en activiteiten van de sector Industrieel.

Als afsluiting van het Industrieel Event konden de deelnemers in een elektrische kart rijden en de strijd aangaan met de andere deelnemers. De middag werd afgesloten met een heerlijk buffet. Uiteraard was er ook voldoende gelegenheid om samen de marktontwikkelingen te bespreken. Het Event werd gewaardeerd met een 8,1.

> Bekijk hier de foto's van het Event

Download hier alle presentaties
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Chi-Ling Chu_1024x606

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt