Pay-off header OnderhoudNL

Wel of niet vrij op goede vrijdag, hoe zit het ook alweer?

Wel of niet vrij op goede vrijdag, hoe zit het ook alweer?

In de komende maanden zit er weer een aantal nationale feest- en verlofdagen aan te komen. Bekijk ons handige overzicht van feest- en verlofdagen waarop uw medewerkers wel of niet vrij zijn. Goede vrijdag (29 maart) is in de cao SAVG aangemerkt als feestdag die door de werkgever wordt doorbetaald en waarop uw medewerker in principe vrij is.

Wel of niet vrij op goede vrijdag, hoe zit het ook
Wel of niet vrij op goede vrijdag, hoe zit het ook

Niet werken, wel doorbetalen

Het aantal vakantiedagen voor cao-personeel (18 jaar en ouder) is 25 werkdagen in een kalenderjaar. Wij kennen vakantiedagen, verplichte vakantiedagen (die van het saldo vakantiedagen worden afgeschreven), Atv-dagen en feestdagen. De volgende verlof- en feestdagen worden door de werkgever doorbetaald en wordt in principe geen arbeid verricht:

  • Goede vrijdag, vrijdag 29 maart 2024
  • Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024
  • Koningsdag, zaterdag 27 april 2024
  • Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024
  • dag na Hemelvaartsdag, vrijdag 10 mei 2024
  • Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024

Bevrijdingsdag, zondag 5 mei 2024

Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een zondag en zijn uw medewerkers sowieso vrij. Wanneer Bevrijdingsdag wel op een werkdag valt, betekent dat niet automatisch dat sprake is van een verplichte vrije dag. Dat is namelijk afhankelijk van wat er in de cao is afgesproken. Volgens de cao SAVG is 5 mei geen vrije dag, ook niet één keer in de vijf jaar.

Dag na Hemelvaart, vrijdag 10 mei 2024 

De vrijdag na Hemelvaartsdag is een verplichte snipperdag. Die dag zijn uw werknemers vrij. Verplichte snipperdagen worden van het saldo verlofdagen afgeschreven.

Direct naar het overzicht van vrije dagen 2024

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt