Nieuws_1024x175

Zeer geslaagd Vastgoed Event in het Rijksmuseum

Zeer geslaagd Vastgoed Event in het Rijksmuseum

Op dinsdag 20 juni vond exclusief voor alle leden van de sectoren Vastgoed en Restauratieschilders het event 'Leiderschap of Meesterschap' plaats in het Rijksmuseum te Amsterdam. Een inspirerende middag met interessante sprekers, waaronder Lidewey van der Sluis (hoogleraar Nyenrode) en Dirk Smulders (manager national accounts bij Sikkens). Natuurlijk mocht een uitgebreide rondleiding door het museum niet ontbreken. Evenals diverse netwerkmomenten. Het event werd door de circa 85 deelnemers gewaardeerd met maar liefst een 8,7.

Zeer geslaagd Vastgoed Event in het Rijksmuseum
Zeer geslaagd Vastgoed Event in het Rijksmuseum

Ontwikkelingen en start campagne

Sectormanager Ferdinand Wieman heette de deelnemers welkom en vertelde over de ontwikkelingen binnen OnderhoudNL en enkele actuele maatschappelijke ontwikkelingen zoals augmented reality en kunstmatige intelligentie (AI). Martin Hoogerwaard vertelde over de campagne die recent gelanceerd werd: Wij onderhouden van Nederland.

Leiderschap of Meesterschap

Lidewey van der Sluis vervolgde het programma met een presentatie over de keuze tussen Leiderschap of Meesterschap. Wat zijn de succespatronen in organisaties en wat zijn daar de drijvende krachten achter? Heel inspirerend was haar betoog over het ontsteken van het werkvuur. De branddriehoek (brandstof, warmtebron, zuurstof) die nodig is om vuur te ontsteken, is heel toepasbaar op de werkvloer. Brandstof is wat mensen kunnen doen, de warmtebron is de wil om te gaan doen wat je kunt, en zuurstof is de leidinggevende die ervoor zorgt dat je in vuur en vlam komt te staan … of niet. Lidewey schreef een boek over de succespatronen in organisaties en de bepalende krachten voor organisatiesucces. Ze onderzocht praktijkvoorbeelden van organisaties die grenzen wisten te verleggen. Mooi voorbeeld is Circuit Zandvoort, waar vorig jaar het Vastgoed Innovatie Event plaatsvond. Het boek ‘Succespatronen’ kregen de deelnemers ook na afloop mee. Velen lieten dit boek ook door Lidewey signeren. Een zeer inspirerend verhaal (gewaardeerd met een 9,4) waar de deelnemers in de pauze ‘Leiderschap’ met elkaar over gingen sparren.

Renovatie Rijksmuseum

Na de pauze nam Dirk Smulders de deelnemers mee naar het begin van de renovatie en restauratie in het Rijksmuseum dat in 2003 voor maar liefst 10 jaar haar deuren sloot. Architect Pierre Cuypers had in 1885 iets anders verzonnen dan hoe het museum in 2003 werd aangetroffen. Mooi om te zien hoe alles in ere is hersteld. Na de presentaties krijgen de deelnemers onder leiding van een gids een rondleiding door het Rijksmuseum om af te sluiten met een gezellige netwerkborrel. Alle deelnemers gingen geïnspireerd en tevreden weer naar huis en/of bleven nog in Amsterdam eten.

Vastgoed Intervisiesessies

Als directielid en/of ondernemer heeft u in het eigen bedrijf niet altijd een klankbord. OnderhoudNL Vastgoed faciliteert daarom Intervisiesessies. Voor nu staat de derde ronde ingepland met als thema ‘Leiderschap’, als vervolg op het Vastgoed Event. Heeft u interesse om deel te nemen? Dan kunt u het interesseformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op. Het is ook mogelijk om tussentijds bij een van onderstaande groepen aan te sluiten.

  • Intervisiesessie Groep A: 4 juli Bunnik
  • Intervisiesessie Groep B: 28 juni Bunnik
  • Intervisiesessie Groep C: 13 juli Bunnik
Download de presentatie van het Vastgoed Event
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt