Pay-off header OnderhoudNL

Netcongestie: alles wat u als ondernemer wilt weten en kunt doen

Netcongestie: alles wat u als ondernemer wilt weten en kunt doen

De vraag van transport van elektriciteit groeit sneller dan de netbeheerders kunnen bijhouden. Als gevolg daarvan raakt ons stroomnet overbelast. We noemen dat ook wel ‘netcongestie’. Naar verwachting is dit zeker voor 2030 niet opgelost. Of u nu een groot- of kleinverbruiker bent: het is belangrijk dat u als ondernemer op tijd maatregelen neemt in uw bedrijf.

Netcongestie-duurzaam-stroom-elektriciteit-zonder tekst_1024x606
Netcongestie-duurzaam-stroom-elektriciteit_1024x606

Verstoring van uw bedrijfsproces

Bij uitbreiding van uw stroomaansluiting wilt u natuurlijk niet op een wachtlijst komen te staan, of wat als u gaat verhuizen en u niet op tijd een niet nieuwe aansluiting kunt krijgen? Ook kunt u te maken krijgen met stroomafschakelingen door netbeheerders om tijdens piekuren defecten aan het net te voorkomen. Al deze zaken verstoren uw bedrijfsprocessen, vertraagt uw groei en belemmert uiteindelijk een gezond vestigingsklimaat.

Programma Netcongestie bedrijfsleven

Het is belangrijk om nu actie te ondernemen, want de kans is groot dat u te maken krijgt met de gevolgen van netcongestie. Om ondernemers te ondersteunen zijn VNO-NCW en MKB-Nederland gestart met het programma ‘Netcongestie bedrijfsleven’. Een van de taken van het programma is luisteren naar de ideeën, behoeftes en knelpunten die ondernemers ervaren in het aanpakken van netcongestie. Dit wordt kenbaar gemaakt bij overheden en netbeheerders zodat wet- en regelgeving kan worden aangepast of versneld, en de juiste middelen aan ondernemers worden verstrekt.

Informatie en oplossingsrichtingen

Op ondernemen.nl/netcongestie krijgt u actuele informatie en praktische oplossingsrichtingen voor en door ondernemers. Zoals bijvoorbeeld maatregelen die u zelf kunt nemen in uw bedrijf om netcongestie aan te pakken of voor te zijn, en wat u samen met andere ondernemers kunt doen op bijvoorbeeld een bedrijventerrein. Ondernemers die al actie hebben ondernomen, komen aan het woord om te vertellen waar ze tegenaan lopen en wat zij hebben gedaan om hun problemen met netcongestie op te lossen.

Heeft u te maken met netcongestie? Laat het ons weten

Om inzicht te krijgen in hoeverre netcongestie speelt bij de bedrijven van OnderhoudNL, vragen wij u om vier korte vragen via onderstaand formulier te beantwoorden.

Naar het reactieformulier netcongestie
contactpersonen-blok-Niels Akkermans-800x450

Niels Akkermans 
(tijdelijk programma-adviseur)
Klimaat en Energietransitie

06 - 42 46 31 86
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt