Nieuws_1024x175

Kenniskring Restauratieschilders krijgt exclusief kijkje in Paleis Het Loo

Kenniskring Restauratieschilders krijgt exclusief kijkje in Paleis Het Loo

Op vrijdag 24 juni kregen de leden van OnderhoudNL Restauratieschilders een exclusieve rondleiding door het pas verbouwde Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het schilderwerk is grotendeels uitgevoerd door drie OnderhoudNL-leden die de uitgevoerde werkzaamheden ter plekke gedetailleerd konden toelichten.

Kenniskring Restauratieschilders krijgt exclusief
Kenniskring Restauratieschilders krijgt exclusief

Duurzame renovatie

Aan het 17e-eeuwse Paleis Het Loo in Apeldoorn is de afgelopen vier jaar hard gewerkt. Het gebouw is duurzaam gerenoveerd, denk aan vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Ook zijn de interieurs gerestaureerd, alle vertrekken opnieuw ingericht en de buitengevels aangepakt. Op 15 april dit jaar ging het paleis weer open voor bezoekers. Volgend jaar wordt tot slot nog een ondergrondse uitbreiding opgeleverd.

Toelichting schilderwerkzaamheden

De Kenniskring Restauratieschilders was exclusief voor de ERM-gecertificeerde leden van OnderhoudNL Restauratieschilders. Ze werden rondgeleid door Fred van Bussel, hoofd technische dienst van Paleis Het Loo. Tijdens de rondleiding gaven Hans Wolters (Wolters Vastgoed Onderhoud), Gerrit Jan van Triest (Schildersbedrijf Van Triest) Cor van Toorn (Schildersbedrijf De Jongh) een toelichting op de schilderwerkzaamheden die zij tijdens de verbouwing uitgevoerd hebben.

Publiciteit

In de meest recente editie van Erfgoed Magazine is een artikel gepubliceerd over de verbouwing van Paleis Het Loo en het belang van ERM-certificering. Vanaf de juni-editie wordt in dit magazine ook een landkaart opgenomen waarop de OnderhoudNL Restauratieschilders staan. Wilt u meer weten? Lees dan ook het artikel over ERM-certificering en Paleis Het Loo in juni-uitgave van OnderhoudNL Magazine.

Gezamenlijke drijfveren

Sectormanager Ferdinand Wieman: “De deelnemers waren erg enthousiast over deze exclusieve Kenniskring. Enerzijds vanwege de unieke locatie met toelichting over diverse interessante details. Anderzijds ook vanwege het netwerk en de gezamenlijke drijfveren om het schilderwerk voor monumenten naar een hoger plan te tillen.”

Bekijk hier een foto-impressie van de Kenniskring
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman
Glas, Industrieel, Restauratieschilders en Vastgoed

06 - 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt