EP Adviseur woningen basismethode
Aan de slag als energieprestatieadviseur bestaande woningen
De vraag naar vakbekwame energieprestatie-adviseurs stijgt! Er is een groeiende behoefte aan een groene labels en nu het vereenvoudigd energielabel (VEL) is komen te vervallen, zijn er nog meer aanvragen voor energielabels. Wilt u zich bekwamen in het opnemen van woningen? Schrijf u dan snel in voor deze training. In vijf dagen wordt u klaargestoomd voor het landelijk examen Energieprestatie-adviseur woningen volgens de basismethodiek (EP-W/B).
De basisopname is geschikt voor het bepalen van de energieprestatie van bestaande gebouwen en het daaraan gekoppelde energielabel. Dit wordt gebruikt om huurpunten van een woning vast te stellen of om bij de verkoop van bestaande individuele koopwoningen het definitieve energielabel te bepalen. Woningeigenaren zijn verplicht om bij verkoop of verhuur van hun woning een energielabel te laten zien.
Energielabels afgeven
Het examen zelf doet u bij ’t Examenpark of bij Cito. Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ tot Energieprestatie-adviseur woningen mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als deze ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500-gecertificeerde partij.
Wat leert u?
De volgende onderwerpen staan op het programma:
- energieprestatie gebouwen
- beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500
- wetgeving (inter)nationaal
- energieprestatie-indicatoren
- opnameprotocol
- schematisering gebouw
- algemene gebouwkenmerken
- algemene gegevens rekenzone
- thermische eigenschappen
- ruimteverwarming
- ruimtekoeling
- ventilatie
- tapwater
- gebouwgebonden energieproductie
- beschaduwing
Na deze training…
- heeft u alle benodigde kennis om bestaande woningen en woongebouwen op te nemen volgens de basisopnamemethodiek; de ISSO 82.1.
- bent u optimaal voorbereid op het landelijk examen voor EP-W/B. Als u dat examen behaalt, bent u vakbekwaam EP-W/B adviseur en kunt u bestaande woongebouwen opnemen en registeren volgens de basisopnamemethodiek. Wilt u ook nieuwbouwwoningen opnemen, laat het ons dan weten, wij adviseren u dan verder.
Toetsing
Het examen is geen onderdeel van de training, de kosten zijn dan ook niet in de trainingsprijs opgenomen. Het examen is wel noodzakelijk voor het behalen van het bewijs van vakbekwaamheid. U kunt het afleggen bij CITO of ’t Examenpark. Het examenbureau verstrekt de ISSO publicatie 82.1 bij het examen.
Het examen bestaat uit de volgende modules Woningbouw:
W1 Kennismodule 40 MC vragen (90 minuten)
W2 Schematiseren van een woning, 2 cases (60 minuten)
W3 Casus: gebouw opnemen (120 minuten)
W4b Softwaretoets (basis) (90 minuten)
Voorkennis
Voor deze training is het een pre als u een technische achtergrond op mbo niveau heeft. Beschikt u niet over enige bouwkundige of installatietechnische kennis? Volg dan eerst de training EP Adviseur Bouwkunde - vooropleiding en/of EP Adviseur Installatietechniek - vooropleiding.
Deze training voor utiliteit of nieuwbouw? Neem contact met ons op